Noutati Windows Phone 8 – Lansari telefoane, aplicatii si jocuri – Sfaturi si informatii utile – Totul despre Windows Phone 8

Review complet Microsoft Surface Windows RT

Review complet Microsoft Surface Windows RT

Nov 1, 2012

 

Intreaga comunitate astepta o tableta impresionanta din partea Microsoft, iar dupa parerea noastra acestia au reusit cu .

Tableta Surface pe scurt este bine construita, confortabila si destul de rapida in ciuda faptului ca multi au mentionat curba de invatare a .
Pentru a intelege, Windows RT (prin tableta Surface si toate portabilele care vor iesi in 2013) se plaseaza perfect intre 8 si PCurile Windows 8. Reprezinta inchiderea tuturor “gaurilor” din ecosistemul microsoft alaturi de .

Calitatea constructiei este evidenta chiar de la inceput, Microsoft anuntand cu mandrie rezistenta acesteia la cazaturi, iar ecranul prinde viata sub paleta de culori WinRT.

Cel mai mare plus al Surface este elementul WOW, pur si simplu nu poate fi confundata cu alta portabila multumita design-ului si a tastaturii magnetice (Type cover si Touch Cover).
Exista critici care ataca performanta tastaturii touch (faptul ca este perfect plana) sau rezolutia camerei insa nu trebuie sa uitam un lucru: Microsoft Surface este un produs nou destinat consumului media DAR si productivitatii.

Sa intram in detalii:

Surface RT are dimensiunile 10.81 x 6.77 x .37 la o greutate de 0.68 kg (fara tastatura)
Pe carcasa avem:

  • -In partea de sus avem butonul de power si porturile USB
  • -In partea dreapta avem porturile HDMI si de incarcare
  • -In partea stanga avem butonul de volum si mufa audio de 3.5mm
  • -In partea de jos avem conectorul magnetic pentru tastatura iar pe fata butonul Microsoft Start.
  • -Pe spatele tabletei avem kickstand-ul – sub care este ascuns slotul cardului SD si camera foto

Ecranul Surface este de 10.6″ Gorilla Glass 2Cleartype HD insa un lucru trebuie mentionat acesta impreuna cu carcasa (vapormag) cam atrag amprentele.
Rezolutia este de 1366×768 la un aspect 16:9 – nu consideram necesara o folie de protectie pentru acest ecran.
Bateria este de 31.5Wh care poate sustine 8 ore de lucru mixt sustinut. Pentru cei ce folosesc tableta ocazional si zilnic va tine realistic vorbind 2-3 zile maxim.

Tastatura Touch Cover are grosimea de 3mm iar Type cover are 6mm
Microsoft Surface vine cu Windows RT ca sistem de operare, nu trebuie sa ne ingrijoram avem milioane de periferice compatibile – Surface recunoaste mouse/imprimanta/tastatura/etc (multumita driverelor preincarcate), foarte multe aplicatii (WP8 si Win8) si o experienta total imersiva.

  • Office 2013 vine preinstalat pe toate tabletele (Microsoft Word, Excel, Powerpoint si One Note)
  • Windows Live (similar ) alaturi de
  • Suita Bing – vorbim despre intreaga suita: Bing News, Bing Sports, Weather, Finance si Maps cu Live Tiles.
  • Xbox preinstalat – vorbim despre jocuri si muzica pentru a complementa partea multimedia a tabletei.

Desigur odata ce deschidem tableta prinde viata, nu mai trebuie sa explicam acest lucru.

Ne apropiem de sfarsit insa nu putem sa nu mentionam cea mai mare problema in viziunea noastra a tabletei Surface:
Lipsa 3G.
Cu toate ca Wifi este ok, in zilele noastre fiind peste tot, nu putem sa nu regretam lipsa 3G pe aceasta tableta (si calitatea camerei)

Nu putem spune ca Surface poate inlocui in totalitate  un laptop Windows 8 insa cu siguranta il complementeaza. Surface nu este un gadget ci o unealta multimedia care poate fi rapid transformata intr-un birou mobil.

Pentru prima oara in industrie avem o tableta care poate fi folosita cu succes in mediul business/enterprise.

 

Nici un comentariu

Trackback/Pingback

  1. Reclama completa a reclamei Microsoft Surface. | WP8.ro | Tot ce trebuie sa stii despre Windows Phone 8 - [...] de promovare a Surface este destul de agresiva si colorata (similar produselor WP8) iar dupa 26 Septembrie vedem din…

Lasa un comentariu