Noutati Windows Phone 8 – Lansari telefoane, aplicatii si jocuri – Sfaturi si informatii utile – Totul despre Windows Phone 8

Nokia explica functionarea incarcarii wireless

Nokia explica functionarea incarcarii wireless

Oct 1, 2012

In scurt timp ne vom uita in urma la zilele pline de cabluri incurcate/mufe indoite si ne vom intreba cum am putut sa traim asa.  reprezinta viitorul iar (alaturi de ) este prima companie care lanseaza pe piata telefoane cu aceasta tehnologie.

Nokia a publicat un articol in care explica functionarea incarcarii wireless a telefoanelor si realizabila prin simpla asezare a telefonului pe suprafata speciala.

Totusi cum functioneaza ?

Wireless charging este o metoda de a transfera energie prin aer intr-un obiect (in cazul nostru un telefon) pe distante foarte scurte deocamdata.

Lumia 820 si Lumia 920 vor putea fi puse pe suprafata conductoare pentru incarcare simpla si relativ rapida.

Schema de mai sus arata transferul de energie intre L1 (suprafata) si L2 (telefonul)

Standardul folosit este Qi – dezvoltat de Wireless Power Consortium folosit in prezent de peste 100 de companii pe intreaga planeta.

Nokia are deja contracte cu o serie de parteneri ( Coffee Bean, Tea Leaf si Virgin Atlantic) pentru a oferi in locatiile lor statiile de incarcare.

In momentul lansarii vom avea o gama larga de accesorii care vor folosi aceasta tehnologie alaturi de WP8.

Mai multe: Nokia Conversations

Nici un comentariu

Trackback/Pingback

  1. Phonehouse.fr listeaza Lumia 920 la precomanda | WP8.ro | Tot ce trebuie sa stii despre Windows Phone 8 - [...] Vesti bune din Franta, Phonehouse.fr afiseaza Nokia Lumia 920 la precomanda. Pretul la liber este de 649 Eur iar…

Lasa un comentariu